Projecten

The right education is the foundation for a better future

Tumi Ghana is in 2017 gestart met de visie dat het creëren van banen waardevoller is dan het geven van financiële hulp. Deze visie is nog steeds de belangrijkste pijler van het hostel en het Women Empowerment Centre.

De afgelopen jaren hebben ons echter geleerd, dat veel problemen waar Ghanese vrouwen tegenaan lopen al beginnen op de basisschool. In Ghana is het gebruikelijk dat kinderen al vanaf twee jaar naar school gaan en vanaf dat moment worden ze geacht te presteren. Kinderen en studenten leren niet om zelf te leren denken, zij leren enkel om de juiste antwoorden te geven. Daarom pakken we sinds 2023 het probleem bij de kern aan met het openen van een kinderdagopvang en een internationale basisschool.


Tumi International Primary School

Een progressieve basisschool, waar kinderen kinderen mogen zijn terwijl ze op hun eigen tempo ontdekken waar hun talenten liggen.

In 2023 zamelen we geld in om een internationale basisschool in Kumasi te kunnen openen.
Women Empowerment Centre

Het creëren van banen is waardevoller dan het geven van financiële hulp.
Daarom worden jonge vrouwen opgeleid tot naaisters en ontwerpsters in ons Women Empowerment Centre. Tevens worden deze vrouwen gecoacht op ondernemersvaardigheden, zoals administratie en marketing.
Tumi Daycare

Sinds de start van Tumi moedigen wij de studenten aan om hun kinderen mee te nemen naar de lessen, zodat de moeders altijd naar school kunnen komen. In 2023 hebben we een kinderopvang op ons terrein gestart voor de kinderen van onze studenten en medewerkers, omdat we helaas merkten dat vooral moeders van jonge kinderen vaak achterlopen met de lessen.
Tumi Hostel

Op hetzelfde terrein als het Women Empowerment Centre bevindt zich Tumi Hostel. Een kleurrijke omgeving met vriendelijk personeel en heerlijk eten. Niet alleen volgens ons, maar ook volgens de 9.1 die we scoren op booking.com !