TUMI International Primary School

We doen er alles aan om het beste in elk kind te zien en naar boven te halen

In 2023 zijn wij hard aan het werk om een eigen basisschool te beginnen. Een school waar we het hele kind zien en waar zij leren door te doen en te spelen. Met Cambridge standaarden, maar nét even anders dan anders.

Voordat we de TUMI School kunnen openen, moet er nog een hoop gebeuren. En alhoewel ons Women Empowerment Centre 100% zelfvoorzienend is, hebben we voor dit project steun van jullie nodig. Geld dus, simpeler kunnen we het niet zeggen.

Op deze pagina staat al heel veel informatie over onze plannen, maar natuurlijk geven we je graag meer informatie. Donaties zijn welkom voor ieder bedrag, omdat ook hier alle beetjes helpen. TUMI Ghana is een ANBI gecertificeerde instelling, wat betekent dat donaties fiscaal aftrekbaar zijn.

Wil je – na het lezen van de informatie hieronder – doneren?

Achtergrond

Onderwijs is het belangrijkste onderdeel van een samenleving. In Ghana wordt dit heel serieus genomen. Zo serieus, dat kinderen geen kinderen mogen zijn. Creativiteit is beperkt. Ze mogen hun nieuwsgierige geest niet gebruiken. Het resultaat? Kinderen die alleen kunnen reproduceren wat leraren zeggen zonder kritisch te denken, problemen op te lossen en creatieve oplossingen te bedenken.

Onze school

Op onze school zien we het hele kind en leren we door te doen en te spelen. De belangrijkste focus ligt op het koesteren van de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en het ontwikkelen van zelfvertrouwen in hun intelligentie en talenten. We zullen een omgeving creëren waarin het kind als individu tot bloei kan komen en kan ontdekken wat dienst sterke punten zijn, en deze als diens eigen talenten kan opeisen en kan werken aan minder sterke punten.

Lessen

Met units in plaats van klassen per jaar kunnen kinderen in hun eigen tempo leren en van elkaar leren. Naast de hoofdvakken, zoals rekenen en taal, leren ze ook over: landbouw, kunst, veiligheid, coderen, communicatie, ecologie, ondernemerschap, financiële vaardigheid, interpersoonlijke relaties, mindfulness, geestelijke gezondheid, sport en duurzaamheid.

Missie, visie & financiën

Ben je enthousiast geworden en wil je graag bijdragen aan de realisatie van TUMI School? We hebben een uitgebreide brochure opgesteld met daarin meer informatie over onze missie, visie en de werkwijze op school.

In deze brochure vind je ook een uiteenzetting van de financiën, omdat wij vinden dat transparantie hierin niet mag ontbreken.

Donaties

Alle donaties zijn welkom, groot of klein.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om maandelijks te doneren. Het bedrag kies je zelf. Om je een idee te geven: een kind kan naar onze school voor 42 euro per maand. Wij combineren giften om te zorgen dat een kind dat bij ons start, de school ook kan afmaken.

Tumi Ghana is een ANBI-gecertificeerde stichting, wat inhoudt dat jouw donatie aftrekbaar is van de belasting. De voorwaarden voor belastingaftrek kun je hier vinden.

Doneer je als bedrijf aan onze school?

Dan doen we graag iets terug in ruil voor jouw donatie, als deze hoger is dan 500 euro.

 • Donaties vanaf 500 euro:
  Eervolle vermelding op onze website & social media kanalen.
 • Donaties vanaf 1000 euro:
  Het bovenstaande + jouw (bedrijfs)naam wordt vereeuwigd op de Hall of Fame in onze school.
 • Donaties vanaf 2500 euro:
  Het bovenstaande + we bieden je 3 overnachtingen voor twee personen in Tumi Hostel aan, waarbij we je graag persoonlijk rondleiden op de school.
 • Donaties vanaf 5000 euro:
  Het bovenstaande + we vernoemen een van onze lokalen of gemeenschappelijke ruimtes naar jou (/jouw bedrijf) of naar iemand die jij zelf kiest.

Om zakelijk te doneren met gebruikmaking van een van bovenstaande opties willen we je vragen een e-mail te sturen naar info@tumighana.org . Wil je wel doneren als bedrijf, maar geen vermelding of een andere geste? Dan kan doneren via onze donatiepagina bovenaan deze pagina.