Ons team

Ons team in Ghana

Ons team in Ghana bestaat onder andere uit Milou, Louisa, Dorothy en Antoinette. Er werken nog veel meer geweldige vrouwen bij Tumi, van receptioniste tot leidster op ons kinderdagverblijf.

Milou Lommelen, Oprichtster

Milou heeft Toerisme & Facility Management gestudeerd. In 2015 kwam ze naar Ghana voor een stage, hier voelde ze zich gelijk thuis. Terwijl ze hier werkte, zag ze de vele mogelijkheden die Ghana te bieden heeft en begon ze te werken aan het projectplan voor Tumi Ghana. Na een jaar van voorbereidingen in Nederland, kwam ze in 2017 terug naar Ghana om Tumi Hostel en het Women Empowerment Centrum te starten. Tot op de dag van vandaag werkt ze graag in Kumasi met het team en de studenten.

Louisa Korkovi Lawson, Hostel Manager

Louisa heeft een Bachelor of Education Degree van Winneba University of Education. Ze kwam in 2021 bij de Tumi-familie. Louisa is zeer zelfverzekerd en een geweldige leider. Ze leeft en ademt empowerment van vrouwen en gelooft echt in gendergelijkheid, vandaar haar inspiratie om het hostel te beheren en meer inkomsten te genereren om de stichting te runnen. Ze geeft het goede voorbeeld en heeft een heel natuurlijke manier om haar team naar excellentie te coachen.

Dorothy Sagoe, Docent Seksuele Gezondheid

Dorothy geeft voorlichting over seksuele gezondheid aan het Women Empowerment Center. Ze is onlangs afgestudeerd aan de school voor verpleegkunde en verloskunde. Terwijl ze studeert voor wijkverpleegkundige, leert ze gevoelige onderwerpen te bespreken met mensen van alle leeftijden. Dorothy heeft een enorme kennis op het gebied van seksuele gezondheid. Ze zorgt ervoor dat ons curriculum up-to-date en relevant is en wanneer zich problemen voordoen, zorgt ze ervoor dat we deze omzetten in een lesplan. Dorothy is zeer benaderbaar waardoor de studenten gemakkelijk met haar kunnen praten. Zo is ze gegroeid tot de rol van vertrouwenspersoon van zowel studenten als medewerkers.

Antoinette Opoku, Sewing Coordinator

Antoinette (beter bekend als Annette) is getrouwd en moeder van vier kinderen. Na het voltooien van managementstudies aan het Institute for Commercial Management studeerde ze mode en design in Kumasi. Ze werkte acht jaar voor een internationale NGO, en zeven jaar geleden richtte ze haar eigen mode- en designbedrijf op. Gezien haar werkervaring en haar passie om deel uit te maken van een women empowerment project in haar land, is Annette de perfecte persoon om onze naaicursus te plannen, de leraren te begeleiden en de naailessen voor advanced studenten te geven.Onze studenten

De opleiding in ons Women Empowerment Centre omvat zo veel meer dan alleen leren om te gaan met de naaimachine. We vroegen een aantal van onze (oud)studenten wat de opleiding voor hen betekent:


Ons team in Nederland

Onze vrijwilligers